Παρασκευή, 5 Σεπτεμβρίου 2014

Dyad Project στο metamatic:taf !


To metamatic:taf με χαρά φιλοξενεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Dyad Project, το οποίο εγκαινιάζεται την Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου στις 20.30 και θα διαρκέσει ως την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για το έργο δύο διεθνών καλλιτεχνών, της Alice Tatge και της Therese Steele, το οποίο εξετάζει σε μικρό / μακρό επίπεδο την πάλη που προκύπτει σε σχέσεις σεξουαλικότητας, βίας και εξουσίας. Το Dyad Project διαμορφώθηκε στο πλαίσιο ενός προγράμματος residency των καλλιτεχνών στην Κωνσταντινούπολη που συνέπεσε χρονικά με τις μεγάλες κοινωνικό-πολιτικές αναταραχές τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2013.
Η συνεργασία της Alice Tatge και της Therese Steele βασίζεται σε ένα αμοιβαίο ενδιαφέρον για τη διερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στο λεκτικό, το διαισθητικό και το χειρονομιακό. 
Το Dyad Project χρηματοδοτείται από το Arts Council England και το European Cultural Foundation και στις διάφορες πτυχές του περιλαμβάνει live performance, οπτικοακουστικό υλικό, μία έντυπη έκδοση, καθώς και workshops που πραγματεύονται την πολιτική της χειρονομίας...


Το έργο αυτό, με το πέρας του προγράμματος residency των καλλιτεχνών στη Salt Galata της
Κωνσταντινούπολης παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, στο Freud Museum για το Frieze 2013, στο Arts Admin, καθώς και στη Richard Saltoun Gallery. Στο χώρο του metamatic:taf, η Alice Tatge και η Therese Steele θα παρουσιάσουν επιπλέον μία νέα μορφή workshop, η οποία θα σηματοδοτήσει το ξεκίνημα του επόμενου μεγάλης κλίμακας project τους.

Η Alice Tatge είναι Ιταλοαμερικανίδα σκηνοθέτης, χορογράφος και performer. Η δουλειά της ανήκει στο πεδίο της live art / installation και είναι βαθιά ριζωμένη στην εμπειρία που έχει αποκτήσει ως ανεξάρτητη χορεύτρια. Η πρακτική της επηρεασμένη από το ενδιαφέρον της για την αντίληψη των αισθήσεων βρίσκεται σε συνδιαλλαγή με το χώρο και περιλαμβάνει τη χρήση φυσικών αντικειμένων, ταινιών, ηχοτοπίων και κειμένων, τα οποία αντιλαμβάνεται ως προέκταση του έργου της ως χορογράφου και συνθέτη. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί, μεταξύ άλλων, στην Hayward Gallery, το Southbank Centre, το Barbican, το Wapping Project, το Trinity Laban, το Waterside Contemporary, το Colchester Art Centre και το ICA.

Η Therese Steele είναι Σουηδή δραματουργός, συγγραφέας και performer. Η δουλειά της
τροφοδοτείται από την εμπειρία της στην ψυχανάλυση και ασχολείται με την καθιέρωση μιας σύνδεσης μεταξύ του πολιτικού και του βαθιά προσωπικού. Έζησε για πολλά χρόνια στην Κίνα, όπου σπούδασε φωτογραφία στο Beijing Film School. Στο Ηνωμένο Βασίλειο σπούδασε Πολιτική και Κινέζικα στο SOAS προτού ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Performance στο Central Saint Martins του Λονδίνου. Η δουλειά της έχει παρουσιαστεί στο Cochrane Theatre, στο Camden Peopleʼs Theatre και στο Stockholm Fringe Festival.

Performance εγκαινίων: Τρίτη 23.09.2014, 20.30
Διάρκεια project: 23 - 26.09.2014,12.00 - 21.00
Performances: 24.09 / 18.00 & 20.00, 25.09 / 18.00 & 20.00, 26.09 / 20.00
Workshop: 26.09.2014 / 18.00 - 20.00.
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 15 άτομα. 
Δηλώσεις συμμετοχής μέσω email στο
info@metamatictaf.gr (Δωρεάν)
Είσοδος ελεύθερηΣχετικά με το metamatic:taf
To metamatic:taf (The Art Foundation) είναι ένας οργανισμός ο οποίος από το 2009 λειτουργεί ως ανεξάρτητος φορέας με σκοπό την υλοποίηση και τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων, οι οποίες σχετίζονται με κάθε μορφή τέχνης. Είναι ένας ανοιχτός τόπος συνεύρεσης και διαλόγου, προσιτός και προσβάσιμος στο κοινό όλο τον χρόνο, επτά ημέρες την εβδομάδα (min 200,000 επισκέπτες το χρόνο). Αποτελεί μια πλατφόρμα διακίνησης σύγχρονων ιδεών και πρακτικών, όπου η σκέψη δε διαχωρίζεται από την πράξη και ο πολιτισμός γίνεται αντιληπτός ως καθημερινή δράση και βίωμα, προσφέροντας μια συνολική καλλιτεχνική, εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εμπειρία. Από το Σεπτέμβριο του 2012, το TAF/The Art Foundation μετονομάστηκε σε metamatic:taf και συμπληρώνει τη δράση του με την παρουσία του και στο on-line περιβάλλον μέσω της διαδικτυακή πλατφόρμας www.metamatictaf.gr, το οποίο λειτουργεί ως προέκταση των πρακτικών του, τόσο στο ελληνόφωνο όσο και στο αγγλόφωνο κοινό. Το ηλεκτρονικό metamatic:taf διατηρεί τον προσανατολισμό του φυσικού χώρου της Νορμανού, την ίδια στιγμή όμως ανατροφοδοτείται από πολλά ακόμα σύνθετα ζητήματα που τίθενται στο δικτυακό εγχείρημα. H προβολή των εκδηλώσεων του χώρου αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος του περιεχομένου του website, ενώ το κύριο σκέλος αφορά στη συγκρότηση μίας δραστήριας πλατφόρμας επικοινωνίας και συνάντησης ετερόκλητων πρακτικών σε ψηφιακό περιβάλλον.