Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014

Μ.Ρωμανός - Ο καλλιτέχνης που αγωνίζεται για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα με τα έργα του !


Όπως αναφέρει ο Μιχαήλ Ρωμανός στο blog του:

"...Μέσα από τα έργα μου προσπαθώ να περάσω το μήνυμα της επιστροφής των μαρμάρινων γλυπτών του Παρθενώνα, στην Ελλάδα και γι αυτό το λόγο αγωνίζομαι με την τέχνη μου, να ευαισθητοποιήσω όλο και μεγαλύτερο φάσμα ανθρώπων, φιλότεχνων και μη, ως προς τη διάδοση του στόχου αυτού…"

Και το κάνει πράξη... Συγκεκριμένα είναι ο μοναδικός καλλιτέχνης που έχει αφιερώσει από το 2012 τη δουλειά του στο υπέροχο αυτό ιδεώδες, όνειρο για πολλούς αν και επιθυμητό από όλους τους Έλληνες, να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα. Ο γνωστός καλλιτέχνης άρχισε να ασχολείται με τη συγκεκριμένη θεματολογία το 2012, πριν 2 χρόνια δηλ. όπου συμμετείχε στην μεγάλη ομαδική έκθεση διακεκριμένων Ελλήνων καλλιτεχνών που διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και πραγματοποιήθηκε για πέντε συνεχή μήνες στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου! Εκεί ο Ρωμανός παρουσίασε ένα έργο του εμπνευσμένο από τα Γλυπτά του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο, θίγοντας για πρώτη φορά με το έργο την Επιστροφή των Γλυπτών. 

Το έργο του που συζητήθηκε έντονα, σήμερα βρίσκεται στην μόνιμη συλλογή έργων τέχνης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο Μαρούσι, ενώ κοσμεί και το προσωπικό του γραμματόσημο. Ο Μιχαήλ Ρωμανός αποφάσισε να ασχοληθεί και να αφιερώσει όλη του την εργασία, σε αυτό το σκοπό, δηλ. περνώντας το μήνυμα μέσα από τα έργα του στην Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. 
Το καλοκαίρι του 2014, παρουσίασε μία πρώτη ενότητα έργων του στην Πινακοθήκη Πειραιά, όπου απέσπασε καταπληκτικές κριτικές ενώ σχεδιάζει να παρουσιάσει τη συλλογή του εμπλουτισμένη και εκτός των συνόρων με τη βοήθεια και τη συνεργασία φορέων και υποστηρικτών. 

άποψη της έκθεσης του Μιχαήλ Ρωμανού στην Πινακοθήκη Πειραιά
η διακεκριμένη σοπράνο Τζένη Δριβάλα δίπλα σε έργο του καλλιτέχνη
ο Μιχαήλ Ρωμανός δίπλα στο έργο του, το καλοκαίρι του 2012, στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου

τα blog του καλλιτέχνη: