Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Έκθεση της Πηγής Σπυράτου στη gallery 7 !


H γκαλερί «7» παρουσιάζει από την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, την ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πηγής Σπυράτου, με τίτλο : «Τόποι σιωπής». 

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα [λάδια σε καμβά] μεγάλων κυρίως διαστάσεων. H ζωγράφος ασχολείται κατά κύριο λόγο με το σώμα. Όχι όμως με το σωματικό σχήμα που είναι βιολογικής τάξης και κοινό σε όλους τους ανθρώπους, αλλά με την εικόνα του σώματος που είναι περισσότερο περιεχόμενο παρά μορφή. Το ίδιο συμβαίνει και με το χώρο του εικαστικού της έργου. Πρόκειται για χώρο χαοτικό, χωρίς προσανατολισμό, ψυχικής κυρίως προέλευσης και όχι άμεσα εμπειρικής. 
Και τα δύο αυτά επίπεδα της ανθρώπινης μορφής και του συνολικού χώρου, μας οδηγούν προς τον τόπο του ασυνείδητου. Η Πηγή Σπυράτου ερευνά τελικά ψυχική βάθη.
Η καλλιτέχνις σπούδασε στην Α.Σ.Κ.Τ. με τον Α. Χριστάκη & Ι.Κονταράτο από όπου αποφοίτησε το 2012. Είναι πτυχιούχος Maitrise στην Σύγχρονη Γαλλική Λογοτεχνία του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας στην Ντιζόν της Γαλλίας και εργάζεται στην ιδιωτική εκπαίδευση. Παρακολούθησε τα τμήματα Χαρακτικής και σκηνογραφίας της Α.Σ.Κ.Τ. και εργάστηκε στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης στο Φεστιβάλ Αθηνών και στην Εθνική Λυρική Σκηνή. Έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.
Από το 2011 έως σήμερα έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές-θεματικές εκθέσεις. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ : 26.03 – 30.04.2015