Σάββατο, 27 Αυγούστου 2016

Ο Μιχαήλ Ρωμανός παρουσιάζει την έκθεση για την Ολυμπιακή Φλόγα (εικόνες)

Ο γνωστός και διακεκριμένος επιμελητής εκθέσεων και εικαστικός καλλιτέχνης Μιχαήλ Ρωμανός, μας παρουσιάζει στιγμιότυπα από την επιτυχημένη εικαστική έκθεση που επιμελήθηκε στην Πινακοθήκη Πειραιά υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού, για την Ολυμπιακή Φλόγα με τη συμμετοχή μιας πολύ αξιόλογης ομάδας νέων κυρίως καλλιτεχνών. 
Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις εντυπωσιακές αίθουσες του Παλαιού Ταχυδρομείου που στεγάζεται η Πινακοθήκη και το Μουσείο του Πειραιά και διοργανώθηκε με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο της Βραζιλίας και τα 120 χρόνια από την αναβίωση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. 
Η όλη διοργάνωση ήταν εξαιρετική ενώ για άλλη μια φορά είχε την ευκαιρία πλήθος κόσμου να δει και να απολαύσει τα έργα των καλλιτεχνών, ανάμεσα τους άτομα των γραμμάτων και των τεχνών, καθηγητές Πανεπιστημίου, συγγραφείς, ποιητές, αλλά και πρόσωπα από το λαμπερό χώρο της μόδας και της ομορφιάς, όπως συμβαίνει με τις εκθέσεις που διοργανώνει και επιμελείται ο Μιχαήλ Ρωμανός.


Λίγα λόγια για την έκθεση "OLYMPIC FLAME" 
H συγκεκριμένη έκθεση διοργανώθηκε για πρώτη φορά την περίοδο αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, στο κέντρο τέχνης και πολιτισμού του Μουσείου Γουναρόπουλου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού και του Δήμου Ζωγράφου, με τη συμμετοχή καλλιτεχνών αποφοίτων της ΑΣΚΤ η οποία και αποτέλεσε μια εμπνευσμένη ιδέα του Μιχαήλ Ρωμανού που επικροτήθηκε.
Στη συνέχεια η έκθεση διοργανώθηκε τον Απρίλιο του 2016 στο κτίριο Παλαμά του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και στο εμβληματικό κτίριο Ιλίου Μέλαθρον, που στεγάζει το Νομισματικό Μουσείο Αθηνών. Η έκθεση στο Νομισματικό Μουσείο Αθηνών εντάχθηκε στο πλαίσιο των εορτασμών για την Διεθνή Ημέρα Μουσείων του ICOM και διάρκεσε πάνω από 5 μήνες, δίνοντας την ευκαιρία σε πλήθος κόσμου κυρίως τουριστών να δουν και να θαυμάσουν τα έργα των συμμετεχόντων καλλιτεχνών. Ταυτόχρονα τέθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.
Στην Πινακοθήκη Πειραιά παρουσιάστηκε το τρίτο σκέλος της σπονδυλωτής αυτής καλλιτεχνικής δράσης, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα ο Μιχαήλ Ρωμανός παρουσίασε μία ενότητα έργων του εμπνευσμένα από τους Ιππείς της Δυτικής Ζωφόρου του Παρθενώνα, σε μία προσπάθεια προβολής του ζητήματος της Επιστροφής τω Γλυπτών, με το οποίο ασχολείται ενεργά τα τελευταία χρόνια ...

Στιγμιότυπα από την έκθεση στην Πινακοθήκη Πειραιά 
φωτογραφίες: Παναγιώτης Λυμπερόπουλος.


Μιχαήλ Ρωμανός, Παγώνα Κανέλλου
Χρυσή Τσέλιου, Μιχαήλ Ρωμανός


Νίκος Γιαβρόπουλος, Μιχαήλ Ρωμανός
Άννα Τσιβδάρη


Ελένη Αντωνιάδου, Γιάννης Τουρούσης
Αντώνιος Καμπούρης, Αναστασία Μαλκοπούλου


Φαίδωνας Παπάζογλου, Ναστάζια Μπέικοφ
Παγώνα Κανέλλου, Σοφία Τρέζου

η Ολυμπιακή Φλόγα, μεταλλικό γλυπτό της Παγώνας Κανέλλου